17.04.
2008

Večkrat se mi zgodi, da preko e-pošte dobim fotografije, ki so velike par MB in visoke ločljivosti, potrebujem pa le manjšo fotografijo, za objavo na spletu. To ne le da je moteče, ker moram fotografijam spreminjati velikost, ampak tudi brez potrebe obremenjuje omrežje zaradi trajanja prenosa.

V kolikor uporabljate operacijski sistem Windows XP ali Vista in imate nastavljen Outlook (Express) račun, lahko z nekaj kliki brez uporabe zunanjih programov zmanjšate fotografije na primerno velikost.

Pošiljanje pomanjšanih fotografij, 1. korak

Najprej izberite nekaj fotografij. Če držite tipko CTRL ali SHIFT in klikate po fotografijah, lahko izverete več fotografij hkrati.

Potem kliknite z desnim gumbom na eno od fotografij in izberite “Pošlji – > E-poštni prejemnik” oz. “Send to -> Mail Recipient”.

Pošiljanje pomanjšanih fotografij, 2. korak.

Nato izberete velikost fotografij. Za spletno uporabo bo velikost 1280×1024 povsem ustrezna, oz. celo malce boljša. Fotografij pa bo zasedla precej manj prostora, kot v originalu. S klikom na “Attach” oz. “Pripni” se bodo pomanjšane fotografije prenesle v e-poštno sporočilo kot priponke.

Odprlo se vam bo okence za pošiljanje e-pošte, vse kar morate storiti, je vpisati naslovnika.

Ni komentarjev.

Dodaj komentar