11.07.
2017

V sodelovanju z oblikovalko Ano Korenini smo tokrat za Nogometno društvo Slovan izpeljali prenovo spletne strani. Prejšnja spletna strani je bila narejena v po-meri izdelanem CMS sistemu in ni bila prilagojena za mobilne naprave, kar je bil ključni razlog za prenovo.

Oblikovalka je pri snovanju strani izbrala sodoben pristop in izgled pripravila v obliki celozaslonske spletne strani, ki se prilagaja velikosti ekrana. S tem smo dosegli, da je stran optimizirana za kar najširši nabor naprav z različnimi velikostmi vidnega polja ekrana.

Skupaj z naročnikom je oblikovalka izpeljala načrtovanje nove spletne strani ter pripravila nov HTML template za spletno stran. Ta template smo potem predelali v WordPress temo po-meri. Več delov spletne strani je zahtevalo tudi po meri izdelane vnosne maske in poizvedbe iz baze.

Glede na naročnikove specifikacije smo v WordPressu pripravili:

  • po meri narjen sistem za objavljanje tekem in rezultatov s preprostimm vnašanjem preko vnosnih mask
  • predoblikovane izpise za igralce, novice in foto galerije
  • vnosne maske za izdelavo podstrani ekip, skupaj z možnostmi obveščanja prek widgetov za obvestila
  • 8-dnevni urnik za ekipe, ki se prikazuje na več mestih, odvisno od podanih pogojev

S pomočjo polj po meri (custom fields) in nekaj programiranja smo naročniku omogočili samostojno in preprosto urejanje kompleksnih prelomov znotraj spletne strani. Zaradi tega znanje HTML jezika pri vnosu informacij ni potrebno, saj se vnaša le podatke, ki se potem v ospredju spletne strani oblikujejo glede na izdelano WordPress temo.

Ni komentarjev.

Dodaj komentar