15.09.
2014

S podjetjem Inženiring plus sodelujem že dlje časa. Kontaktirali so me, ko so jim zaradi vdorov onemogočili spletno stran. Hackerji so na spletno stran namestili “phishing” stran in z nje pošiljali neželjena poštna sporočila. Takrat sem odpravil posledice vdora in stran dodatno zaščitil, da se vdor nebi ponovil.

Ob pregledu strani je bilo jasno, da bo potrebna večja nadgradnja sistema Joomla in nameščene trgovine Virtuemart. Zato smo se skupaj odločili, da gremo v prenovo spletne trgovine. Ključno pri temu je bilo, da mora biti stran podobna stari spletni strani, a hkrati sodobna in enostavna za uporabo.

Prvi korak je bila migracija vseh vsebin na najnovejšo verzijo Joomla CMS s komponento Virtuemart. Preneseli smo prispevke, uporabnike, artikle, fotografije, naročila, skratka celotno vsebino stare Jooml 1.5 in jo postavili na Različici 2.5.X, skupaj z Virtuemart 2.

Namestil sem sodoben template, ki je tudi responsive in s tem razširili krog potencialnih strank tudi na tiste, ki uporabljajo mobilne naprave. V template sem vnesel njihove elemente CGP, popravil barve in uredil razne manjše spremembe izgleda. Stran sem dodatno zaščitil pred vdori in poskrbel za redno varnostno kopiranje, tako da bo čimdlje nemoteno delovala.

virtuemart

Ni komentarjev.

Dodaj komentar