05.12.
2008

Na spletni  skupnosti facebook.com sem včeraj  začel oglaševalsko akcijo  za eno izmed mojih spletnih strani. Dnevni znesek sem postavil precej nizko in ciljal ozko skupino ljudi, kar je vseeno prineslo pozitivne razultate. Izbral sem model CPM, napisal  oglas  in za 0,83$ dobil 38 klikov in okoli  11.000 prikazov oglasa. Za začetek sem kar zadovoljen. Stropek je minimalen (lahko si ga določim sam)  in plačam kar preko kreditne kartice.

Facebook

Kaj ima to z alarmom na banki, sprašujete? Facebook ima za plačevanje oglaševanja zelo prijazen in preprost  sistem, ki sproti bremeni kreditno kartico oglaševalca. Mojo kreditno kartico so bremenili  za
0.83$, kar je očitno izgledalo sumljivo uslužbencem na banki.   Izgleda, da so banke postale zelo pozorne na spletne  zlorabe kreditnih kartic. Danes sem namreč dobil telefonski  klic z banke, da so prejeli opozorilo o možni zlorabi. Po pogovoru z referentko  in  pregledu transakcije je bilo takoj jasno, da je šlo za Facebook oglaševanje (kar je tudi pisalo na zahtevku za plačilo. Z oglaševanjem sem pričel včeraj, torej je sistem za preverjanje zlorab kreditnih kartic  kar hiter in učnkovit. Pohvalno!

Dobro je torej vedeti, da so banke začele resno jemati zlorabe kreditnih kartic in aktivno iščejo storilce s pomočjo preverjanja transkacij. Po drugi strani pa mi je vse skupaj že malce zoprno, ker mi gledajo osebne  račune in vidijo, kaj kupujem. Zasebnosti enostavno ni več, ampak to je pač posledica zagotavljanja varnosti.

Kar me bolj moti je potek tega “alarma”. Moji osebni banki (NKBM) so namreč poslali opozorilo iz Banke Koper. Kako to,  da  opozarjanje poteka na tak način, mi ni jasno in s tem nisem ravno  najbolj zadovoljen. Odkod ima Banka Koper pravico gledati moje transakcije, če sploh  nisem njen komitent??? Upam, da mi kdo lahko to razloži.

komentarji 3

Dodaj komentar
  1. Kakor vem grejo vse transakcije (vsaj za master card velja tako) preko Banke Koper, posledično je prišlo opozorilo od njih.

  2. Res je. Tak odgovor sem dobil tudi z moje banke. :)

  3. V banki nihče ne gleda tvojih transakcij, imajo le en kompleksen sistem, ki ob določenih vzorcih zapiska. Pri meni je zapiskal samo enkrat, ko sem v istemu dnevu kupoval karte na air asia (singapur) in špecerijo v LJ. Banka koper je pa glavna banka za Activa master card kartice.