11.07.
2017

V sodelovanju z oblikovalko Ano Korenini smo tokrat za Nogometno društvo Slovan izpeljali prenovo spletne strani. Prejšnja spletna strani je bila narejena v po-meri izdelanem CMS sistemu in ni bila prilagojena za mobilne naprave, kar je bil ključni razlog za prenovo.

Oblikovalka je pri snovanju strani izbrala sodoben pristop in izgled pripravila v obliki celozaslonske spletne strani, ki se prilagaja velikosti ekrana. S tem smo dosegli, da je stran optimizirana za kar najširši nabor naprav z različnimi velikostmi vidnega polja ekrana.

Skupaj z naročnikom je oblikovalka izpeljala načrtovanje nove spletne strani ter pripravila nov HTML template za spletno stran. Ta template smo potem predelali v WordPress temo po-meri. Več delov spletne strani je zahtevalo tudi po meri izdelane vnosne maske in poizvedbe iz baze.

Glede na naročnikove specifikacije smo v WordPressu pripravili:

  • po meri narjen sistem za objavljanje tekem in rezultatov s preprostimm vnašanjem preko vnosnih mask
  • predoblikovane izpise za igralce, novice in foto galerije
  • vnosne maske za izdelavo podstrani ekip, skupaj z možnostmi obveščanja prek widgetov za obvestila
  • 8-dnevni urnik za ekipe, ki se prikazuje na več mestih, odvisno od podanih pogojev

S pomočjo polj po meri (custom fields) in nekaj programiranja smo naročniku omogočili samostojno in preprosto urejanje kompleksnih prelomov znotraj spletne strani. Zaradi tega znanje HTML jezika pri vnosu informacij ni potrebno, saj se vnaša le podatke, ki se potem v ospredju spletne strani oblikujejo glede na izdelano WordPress temo.

17.05.
2017

V WordPressu in z uporabo teme Avada sem za čebelarsko društvo Apis Mellifera Carnica Slovenica izdelal spletno stran namenjeno prodaji čebeljih matic in ćebeljih družin. Za izdelavo strani v WordPressu smo dosegli boljšo prepoznavnost društva in jim dali možnost širjenja na tuje trge.

09.04.
2017

Strankam, ki želijo na spletu predstaviti svoje turistične apartmaje, ponavadi svetujem izdelavo spletne strani v WordPressu. Ta opcija je cenovno ugodna, a hkrati nudi vso potrebno funkcionalnost, ki jo dejavnost oddaje apartmajev in počitniških hiš zahteva. Spletna stran poanvadis luži kot podpora obstoječi spletni strani na booking.com ali airbnb.com. S pomočjo integracije z obema spletnima ponudnikoma lahko na stran vključimo rezervacijski obrazec, preko katerega obiskovalci iščejo proste termine. V kolikor bi se želeli izogniti provizijam, lahko integriramo tudi lasten booking obrazec, ki je povezan s koledarjem prostih terminov.

Lep primer spletne strani za oddajo apartmajev in sob je npr spletna stran Pri Kafolu, ki smo jo pripravili v WordPress CMS s pomočjo WordPress teme Avada. Spletno stran bomo v prihodnjih dneh še dopolnili s tujimi jeziki in optimizirali za spletne iskalnike. Tako bo postala dobra podpora obstoječim booking sistemom, ki jih ponudnik že uporablja.

13.03.
2017

Računovodskemu servisu Data-z smo že pred leti postavili manjšo spletno stran, kot spletno vizitko podjetja. Spletna stran ni bila narejena v odzivni “responsive” tehniki in je bila premalo prodajno usmerjena glede na sodobne trende, zato so se odločili za prenovo spletne strani. Ker je vsebine relativno malo, smo izbrali t.i. “one-pager” postavitev v WordPress CMS. Za osnovo smo uporabili temo Divi in jo predelali po merah naročnika. Spletna stran je zdaj bolj sodobna in omogoča obiskovalcem, da na hitrejši način pridejo v kontakt s podjetjem.

Izdelava spletne strani za računovodski servis

23.01.
2017

Z Društvom Kud CODA sem že pred leti sodeloval, ko smo postavljali njihovo spletno stran. Takrat je stran bila narejena v Joomla CMS. Na dolgi rok se je to izkazalo kot slaba izbira, saj je bilo 2x potrebno delati migracijo na višjo verzijo, vmes pa je tudi nekajkrat prišlo do vdorov. Prav tako je bilo zelo omejujoče dejstvo, da Joomla ni imela “custom fields” opcije. Design spletne strani se je zato moral podrediti funkcionalnosti Joomle, saj nekateri uredniki niso bili vešči HTMLja in nismo od njih mogli pričakovati, da bodo urejali kodo spletne strani.

Pri prenovi smo zato izbrali WordPress CMS ter izjemno popularno temo Avada, ki smo jo prilagodili celostni grafični podobi društva. Spletna stran je plod skupnega sodelovanja – pri Kud CODA so poskrbeli za grafično podobo, jaz pa sem izdelal tehnične detajle in temo predelal glede na poslano grafiko.