17.05.
2017

V WordPressu in z uporabo teme Avada sem za čebelarsko društvo Apis Mellifera Carnica Slovenica izdelal spletno stran namenjeno prodaji čebeljih matic in ćebeljih družin. Za izdelavo strani v WordPressu smo dosegli boljšo prepoznavnost društva in jim dali možnost širjenja na tuje trge.

09.04.
2017

Strankam, ki želijo na spletu predstaviti svoje turistične apartmaje, ponavadi svetujem izdelavo spletne strani v WordPressu. Ta opcija je cenovno ugodna, a hkrati nudi vso potrebno funkcionalnost, ki jo dejavnost oddaje apartmajev in počitniških hiš zahteva. Spletna stran poanvadis luži kot podpora obstoječi spletni strani na booking.com ali airbnb.com. S pomočjo integracije z obema spletnima ponudnikoma lahko na stran vključimo rezervacijski obrazec, preko katerega obiskovalci iščejo proste termine. V kolikor bi se želeli izogniti provizijam, lahko integriramo tudi lasten booking obrazec, ki je povezan s koledarjem prostih terminov.

Lep primer spletne strani za oddajo apartmajev in sob je npr spletna stran Pri Kafolu, ki smo jo pripravili v WordPress CMS s pomočjo WordPress teme Avada. Spletno stran bomo v prihodnjih dneh še dopolnili s tujimi jeziki in optimizirali za spletne iskalnike. Tako bo postala dobra podpora obstoječim booking sistemom, ki jih ponudnik že uporablja.

13.03.
2017

Računovodskemu servisu Data-z smo že pred leti postavili manjšo spletno stran, kot spletno vizitko podjetja. Spletna stran ni bila narejena v odzivni “responsive” tehniki in je bila premalo prodajno usmerjena glede na sodobne trende, zato so se odločili za prenovo spletne strani. Ker je vsebine relativno malo, smo izbrali t.i. “one-pager” postavitev v WordPress CMS. Za osnovo smo uporabili temo Divi in jo predelali po merah naročnika. Spletna stran je zdaj bolj sodobna in omogoča obiskovalcem, da na hitrejši način pridejo v kontakt s podjetjem.

Izdelava spletne strani za računovodski servis

23.01.
2017

Z Društvom Kud CODA sem že pred leti sodeloval, ko smo postavljali njihovo spletno stran. Takrat je stran bila narejena v Joomla CMS. Na dolgi rok se je to izkazalo kot slaba izbira, saj je bilo 2x potrebno delati migracijo na višjo verzijo, vmes pa je tudi nekajkrat prišlo do vdorov. Prav tako je bilo zelo omejujoče dejstvo, da Joomla ni imela “custom fields” opcije. Design spletne strani se je zato moral podrediti funkcionalnosti Joomle, saj nekateri uredniki niso bili vešči HTMLja in nismo od njih mogli pričakovati, da bodo urejali kodo spletne strani.

Pri prenovi smo zato izbrali WordPress CMS ter izjemno popularno temo Avada, ki smo jo prilagodili celostni grafični podobi društva. Spletna stran je plod skupnega sodelovanja – pri Kud CODA so poskrbeli za grafično podobo, jaz pa sem izdelal tehnične detajle in temo predelal glede na poslano grafiko.

12.01.
2017

V tem prispevku predstavljam spletno stran, ki sem jo v WordPress CMS postavil za socialno podjetje Center celostne oskrbe. Gre za podjetje, ki se ukvarja z zdravstveno nego starejših in zdravstveno oskrbo na domu. Za izdelavo spletne strani je naročnik poiskal primerno WordPress temo in zagotovil vsebine. Slikovno gradivo smo našli na “stock photos” spletnih straneh, nekaj pa je prispeval tudi naročnik sam. Sledi osnovna optimizacija spletne strani za iskalnike (bing, Google).

Na koncu procesa bo stran deležna tudi optimizacije uporabniške izkušnje ter optimizacije hitrosti nalaganja spletne strani, ki boste obe pozitivno vplivali na učinkovitost spletne strani.

Tako spletno stran lahko postavim relativno hitro (cca 7 dni od prejema vseh vsebin) in tudi stroškovno je taka postavitev zelo ugodna. Več o paketu storitev izdelave spletne strani “na ključ”.