09.10.
2017

Spletna trgovina toplo.si prodaja IR ogrevalne panele vseh možnih velikosti in oblik ter dodatke zanje. Med drugim v njihovi ponudbi najdete tudi IR panele skrite v ogledalih oz. sliki.

Pripravili smo jim spletno trgovino na osnovi Woocommerce,  uredili nastavitve in uvozili izdelke.

25.08.
2017

K sodelovanju pri tem projektu me je povabila oblikovalka Romina Kavčič, ki je za podjetje Inveniam zrisala grafično podobo spletne strani. Moje delo je obsegalo razrez grafike, izdelavo WordPress teme in integracijo spletne strani v WordPress.

Za lažje urejanje grafičnih delov sem uporabil Advanced custom fields plugin, s katerim sem pripravil vnosne maske. S tem sem naročniku olajšal urejanje spletne strani, predvsem v grafično zahtevnejših delih. Celotna stran je postavljena tako, da lahko naročnik vse dele vsebine ureja samostojno.

Da bi stran zagotavljala tudi čimboljšo uporabniško izkušnjo in visok rang v iskalnikih, je postavljena na varni https povezavi, narejena je bila tudi optimizacija hitrosti nalaganja spletne strani (Pagespeed rank A).

11.07.
2017

V sodelovanju z oblikovalko Ano Korenini smo tokrat za Nogometno društvo Slovan izpeljali prenovo spletne strani. Prejšnja spletna strani je bila narejena v po-meri izdelanem CMS sistemu in ni bila prilagojena za mobilne naprave, kar je bil ključni razlog za prenovo.

Oblikovalka je pri snovanju strani izbrala sodoben pristop in izgled pripravila v obliki celozaslonske spletne strani, ki se prilagaja velikosti ekrana. S tem smo dosegli, da je stran optimizirana za kar najširši nabor naprav z različnimi velikostmi vidnega polja ekrana.

Skupaj z naročnikom je oblikovalka izpeljala načrtovanje nove spletne strani ter pripravila nov HTML template za spletno stran. Ta template smo potem predelali v WordPress temo po-meri. Več delov spletne strani je zahtevalo tudi po meri izdelane vnosne maske in poizvedbe iz baze.

Glede na naročnikove specifikacije smo v WordPressu pripravili:

  • po meri narjen sistem za objavljanje tekem in rezultatov s preprostimm vnašanjem preko vnosnih mask
  • predoblikovane izpise za igralce, novice in foto galerije
  • vnosne maske za izdelavo podstrani ekip, skupaj z možnostmi obveščanja prek widgetov za obvestila
  • 8-dnevni urnik za ekipe, ki se prikazuje na več mestih, odvisno od podanih pogojev

S pomočjo polj po meri (custom fields) in nekaj programiranja smo naročniku omogočili samostojno in preprosto urejanje kompleksnih prelomov znotraj spletne strani. Zaradi tega znanje HTML jezika pri vnosu informacij ni potrebno, saj se vnaša le podatke, ki se potem v ospredju spletne strani oblikujejo glede na izdelano WordPress temo.

17.05.
2017

V WordPressu in z uporabo teme Avada sem za čebelarsko društvo Apis Mellifera Carnica Slovenica izdelal spletno stran namenjeno prodaji čebeljih matic in ćebeljih družin. Za izdelavo strani v WordPressu smo dosegli boljšo prepoznavnost društva in jim dali možnost širjenja na tuje trge.

09.04.
2017

Strankam, ki želijo na spletu predstaviti svoje turistične apartmaje, ponavadi svetujem izdelavo spletne strani v WordPressu. Ta opcija je cenovno ugodna, a hkrati nudi vso potrebno funkcionalnost, ki jo dejavnost oddaje apartmajev in počitniških hiš zahteva. Spletna stran poanvadis luži kot podpora obstoječi spletni strani na booking.com ali airbnb.com. S pomočjo integracije z obema spletnima ponudnikoma lahko na stran vključimo rezervacijski obrazec, preko katerega obiskovalci iščejo proste termine. V kolikor bi se želeli izogniti provizijam, lahko integriramo tudi lasten booking obrazec, ki je povezan s koledarjem prostih terminov.

Lep primer spletne strani za oddajo apartmajev in sob je npr spletna stran Pri Kafolu, ki smo jo pripravili v WordPress CMS s pomočjo WordPress teme Avada. Spletno stran bomo v prihodnjih dneh še dopolnili s tujimi jeziki in optimizirali za spletne iskalnike. Tako bo postala dobra podpora obstoječim booking sistemom, ki jih ponudnik že uporablja.