21.03.
2015

Današnja predstavljena stran pripada poročnemu fotografu Sandiju Rutarju. K meni je prišel z idejo, da bi svojo spletno stran prenovil z izdelavo responsive WordPress teme. Stran naj bi bila čista in pregledna, vsebovala foto galerijo z več kategorijami in imela karseda preprost način urejanja.

Spletno stran smo tako postavili v WordPress CMS z uporabo custom-made templatea. Tega sem zasnoval v Twitter Bootstrap framework. Spletna stran je odzivna (responsive), tako da lahko fotografije obiskovalci pregledujejo tudi na mobilnih napravah.

Poskrbel sem tudi za on-site optimizacijo pomembnih ključnih besed in naročniku nudil izobraževanje o urejanju vsebine v okolju WordPress. Zdaj ima sodobno responsive spletno stran, ki jo lahko povsem samostojno ureja in dopolnjuje.

izdelava-spletna-stran-fotografa

13.03.
2015

Tekaču Roku Bratina sem izdelal spletno stran, ki mu bo v pomoč pri obveščanju javnosti o njegovih dosežkih in promoviranju sponzorjev, ki ga podpiramo. Stran je narejena na osnovi WordPress CMS in je izdelava v responsive načinu, da se jo brez težav ogleda tudi na mobilnih napravah. Za osnovo smo uporabili izredno popularno temo The7. S tem smo bistveno pohitrili rok izdelave in tudi naredili spletno stran čimbolj preprosto za urejanje.  Več o Roku Bratina in njegovih dosežkih preverite na njegovi spletni strani.

rok-bratina

02.03.
2015

Na e-poštni naslov ene od mojih strank je prispelo sledeče sporočilo:

domain-scam

V njem je na zelo dvoumen način napisano, da če lastnik domene ne podaljša naročnine, domena ne bo več rangirala visoko v iskalnikih na spletu. Ampak na prvi pogled vse skupaj izgleda tako, kot da gre za podaljšanje registracije domene. Neuk uporabnik, ki bi površno prebral vsebino, bi zlahka zamenjal ta dopis z dopisom njegovega registrarja o plačilu za podaljšanje registracije. V sporočilu je tudi povezava na obrazec za on-line plačilo. Skratka, gre za tip prevare, ki cilja na lastnike domen in jih skuša zavesti v plačilo SEO registracije z uporabo kopice angleških tehničnih izrazov, ki ob površnem pregledu delujejo kot podaljšanje registracije domene.

Preveril sem, če so na spletu že kakšni zapisi o podjetju, ki se izdaja pod nazivom “Domain SEO Service Registration Corp“. Informacije o tej obliki prevare je dosegljiv npr na http://scam.com/showthread.php?t=638695, kjer opisujejo, kako podjetje izvaja svoje dejavnosti iz nabiralnika na Floridi in poskuša s pošiljanjem izmišljenih obrazcev iz neukih lastnikov domen uzbabiti denar.

Bodite torej pozorni pri takih dopisih. Vedno preverite, kje imate domeno registrirano, kdaj poteče in komu boste plačali podaljševanje registracije.

27.02.
2015

Tokrat vam predstavljam video portala rbconsulting.si in robertbric.si. Za naročnika sem oba portala postavil na platformi WordPress, z uporabo sodobne responsive teme Modernize. Pri portalih sem sodeloval predvsem kot tehnična podpora in pomoč pri upravljanju z vsebinami v WordPressu. Naročnik je portal lahko povsem samostojno napolnil z vsebinami, kar je velika prednost uporabe WordPress tem, ki vsebujejo “drag and drop” urejevalnik (npr Avada, Modernize, The7, Enfold, …). Tak urejevalnik namreč omogoča preprosto pozicioniranje vsebin na željeno mesto s pomočjo strukture stolpcev in vrstic – podobno, kot smo pred leti v HTMLju delali s tabelami.

Portal je kljub uporabi predelane teme zasnovan na način, da so nadgradnje WordPressa, teme in vtičnikov možne brez zapletov. V ozadju je tudi kompleksen sistem za vzdrževanje portala (varnostni dodatki, aplikacija za arhiviranje strani in požarni zid). Prav tako lahko lastnik portala v realnem času spremlja delovanje strežnika in je obveščen ob izpadih. S temi dodatki je poskrbljeno za čimbolj nemoteno delovanje portala.

Vsebinsko gledano sta oba video portala nekaj posebnega, saj nudita kopico video vsebin povsem brezplačno. Obiskovalci lahko izbirajo med poslovnimi in drugimi temami. Na obeh straneh se je mogoče tudi prijaviti na mailing listo in tam spremljati novosti.

rb-consulting

robert_bric

18.02.
2015

WordPress tečaj

WordPress tečaj – izdelava spletnih strani

Spoštovani,

Obveščamo vas o novem terminu WordPress tečaja.

Tudi tokratni tečaj je namenjen grafičnim in spletnim oblikovalcem, samostojnim podjetnikom, urednikom in vzdrževalcem spletnih strani ter vsem, ki bi se radi naučili samostojno izdelati spletno stran:

Po končanem tečaju boste znali samostojno izdelati učinkovito in sodobno spletno stran za osebno ali poslovno rabo. Na tečaju boste med drugim izvedeli:

  • kako izdelati spletno stran in kaj je dobro vedeti,
  • kako namestiti in uporabljati WordPress,
  • kako oblikovati in dodajati vsebino: prispevke, strani, galerije, portfelj,
  • kako vključiti dodatne funkcionalnosti (plugins),
  • kako optimiziramo spletno stran za več prometa.

Tečaj bo od 4.  do  6. marca (16:00-19:00) v Ljubljani.
Podrobnosti o tečaju, predavatelju in prijavi preverite na spletni strani.

Prijave na tečaj izdelave spletne strani v WordPressu sprejemamo tudi na GSM 041 473 637 ali mail marko@lampret.net

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.