18.04.
2015

Google bo z novim algoritmom pri razvrščanju iskalnih zadetkov preferiral strani, ki so narejeno po principu “responsive design” in so prilagojene za mobilne naprave. Ta algoritem bo prišel v veljavoe že čez nekaj dni. Spletno stran lampret.net sem pred kratkim predelal, da uporablja odziven dizajn in je pripravljena na prihajajoči Google-ov algoritem.

Imate spletno stran, ki ni prilagojena za prikaz na mobilnih brskalnikih?
Svetujem vam, da čimprej poskrbite za prehod in s tem preprečite padec med iskalnimi zadetki na iskalniku Google.

Potrebujete pomoč pri prehodu na responsive design?
Pokličite na 041 473 637 ali pošljite povpraševanje za predelavo spletne strani na responsive design.

 

responsive deisgn

 

09.04.
2015

Stopnice OMC

Za podjetje OMC sem pripravil prenos spletne strani www.stopnice.si na novejšo HTML predlogo in poskrbel za on-site optimizacijo spletne strani na ključno besedo stopnice.

Spletna stran je v relativno kratkem času pridobila nekaj mest na Googlu, pričakujemo pa vzpon med zadetke na prvi strani iskanja po tej ključni besedi. Pri optimizaciji smo skupaj z naročnikom uporabili različne on-site metode optimizacije, s katerimi izboljšamo rangiranje pri iskanjih določenih ključnih besed.

stopnice OMC

21.03.
2015

Današnja predstavljena stran pripada poročnemu fotografu Sandiju Rutarju. K meni je prišel z idejo, da bi svojo spletno stran prenovil z izdelavo responsive WordPress teme. Stran naj bi bila čista in pregledna, vsebovala foto galerijo z več kategorijami in imela karseda preprost način urejanja.

Spletno stran smo tako postavili v WordPress CMS z uporabo custom-made templatea. Tega sem zasnoval v Twitter Bootstrap framework. Spletna stran je odzivna (responsive), tako da lahko fotografije obiskovalci pregledujejo tudi na mobilnih napravah.

Poskrbel sem tudi za on-site optimizacijo pomembnih ključnih besed in naročniku nudil izobraževanje o urejanju vsebine v okolju WordPress. Zdaj ima sodobno responsive spletno stran, ki jo lahko povsem samostojno ureja in dopolnjuje.

izdelava-spletna-stran-fotografa

13.03.
2015

Tekaču Roku Bratina sem izdelal spletno stran, ki mu bo v pomoč pri obveščanju javnosti o njegovih dosežkih in promoviranju sponzorjev, ki ga podpiramo. Stran je narejena na osnovi WordPress CMS in je izdelava v responsive načinu, da se jo brez težav ogleda tudi na mobilnih napravah. Za osnovo smo uporabili izredno popularno temo The7. S tem smo bistveno pohitrili rok izdelave in tudi naredili spletno stran čimbolj preprosto za urejanje.  Več o Roku Bratina in njegovih dosežkih preverite na njegovi spletni strani.

rok-bratina

02.03.
2015

Na e-poštni naslov ene od mojih strank je prispelo sledeče sporočilo:

domain-scam

V njem je na zelo dvoumen način napisano, da če lastnik domene ne podaljša naročnine, domena ne bo več rangirala visoko v iskalnikih na spletu. Ampak na prvi pogled vse skupaj izgleda tako, kot da gre za podaljšanje registracije domene. Neuk uporabnik, ki bi površno prebral vsebino, bi zlahka zamenjal ta dopis z dopisom njegovega registrarja o plačilu za podaljšanje registracije. V sporočilu je tudi povezava na obrazec za on-line plačilo. Skratka, gre za tip prevare, ki cilja na lastnike domen in jih skuša zavesti v plačilo SEO registracije z uporabo kopice angleških tehničnih izrazov, ki ob površnem pregledu delujejo kot podaljšanje registracije domene.

Preveril sem, če so na spletu že kakšni zapisi o podjetju, ki se izdaja pod nazivom “Domain SEO Service Registration Corp“. Informacije o tej obliki prevare je dosegljiv npr na http://scam.com/showthread.php?t=638695, kjer opisujejo, kako podjetje izvaja svoje dejavnosti iz nabiralnika na Floridi in poskuša s pošiljanjem izmišljenih obrazcev iz neukih lastnikov domen uzbabiti denar.

Bodite torej pozorni pri takih dopisih. Vedno preverite, kje imate domeno registrirano, kdaj poteče in komu boste plačali podaljševanje registracije.