14.01.
2015

Skupaj z zaposlenimi na Vrtcu Kamnik smo uspešno zaključili izdelavo nove spletne strani. Spletna stran je narejena na Joomla CMS in ima grafično predlogo, narejeno po meri. V spletno stran smo vključili dodatne funkcionalnosti, kot je npr preprost intranet portal. Poskrbeli smo tudi za dodeljevanje pravic urednikom in pripravili ločene mikrostrani za posamezne enote.

Kljub temu, da preferiramo WordPress, se tudi v Joomla CMS da narediti lepo in funkcionalno spletno stran, ki bo dobro služila svojemu namenu.

izdelava-strani-za-vrtec

20.12.
2014

2014-12-20 14_13_11-ZD Idrija _ spletna stran

Za mano je še en uspešno zaključen projekt. Pripravili smo prenovo spletne strani Zdravstvenega doma Idrija. S prenovo spletnih strani je naročnik želel obiskovalcem zdravstvenega doma ponuditi informacije na spletu v sodobni in pregledni obliki, ki deluje tudi v responsive načinu (na tablicah in mobilnih telefonih). Uvedli smo tudi elektronsko naročanje pacientov preko spletnega obrazca.

Pri izdelavi so nam v pomoč prišle izkušnje, ki smo jih pridobili med izdelavo in urejanjem spletne strani za Zdravstveni dom Tolmin. Tako smo lažje pripravili funkcionalno osnovo za prenovo obstoječe spletne strani, ob upoštevanju dosedanjih izkušenj in predvsem želja naročnika.

Za sistem urejanja vsebin na ZD Idrija smo uporabili WordPress in kot osnovo vzeli pripravljeno temo, ki pa smo jo predelali – tako funkcionalno kot oblikovno – po naročnikovih željah. Nekaj funkcionalnosti teme smo dodatno nadgradili, ter tako pripravili platformo za urnike in objavo publikacij.

 

27.11.
2014

Za Osnovno šolo Draga Kobala smo skupaj z njihovim informatikom in oblikovalci Studia Sanda pripravili osnovno za novo spletno stran. Le-ta deluje na platformi Joomla 3.X in uporablja responsive način za prikaz vsebin. Moja naloga je bila predvsem razrez in izvedba template-a. To sem izvedel s pomočjo Twitter bootstrap framework 3, ki nudi ogromno možnosti pri postavitvi responsive spletnih strani.

joomla-template

Poleg izdelave template-a za Joomla smo tudi pomagali prilagoditi template za sistem Moodle, ki ga na šoli uporabljajo za virtualne učilnice in kot arhiv gradiva. Nastala je lično oblikovana spletna stran, ki deluje na širokem spektru namiznih in mobilnih naprav.

11.11.
2014

WordPress tečaj

Vse, ki se želite naučiti osnov upravljanja z odprtokodnim CMS sistemom WordPress in tako sami ustvariti lastno spletno stran vabim na tečaj, ki ga izvajamo skupaj s Centrom za poslovno usposabljanje v Ljubljani. Tečaj je predvsem primeren za začetnike, ki se šele spoznavajo z okoljem WordPress.

Tečaj “S kliki do svoje prve spletne strani – Začetni WordPress tečaj” bo 9. in 11. decembra 2014 med 9.00 in 15.30 uro, GZS Center za poslovno usposabljanje, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana.

Kotizacija za tečaj znaša 292,80 EUR (DDV vključen). Ob prijavi dobite tudi voucher za 1-uro BREZPLAČNEGA svetovanja s predavateljico Anjo Kosovel.

07.10.
2014

Tokrat objavljam še en primer preproste spletne trgovine, ki sem jo pripravil za podjetje Apriori d.o.o. Gre za izdelavo spletne strani www.mybobino.si, kjer so naprodaj izdelki Bobino.

Spletna stran je narejena po meri in ima responsive (odzivni) design, tako da lahko obiskovalci kupujejo tudi z mobilnimi napravami – tablicami in telefoni. Za osnovo predloge sem uporabil Twitter Bootstrap framework, ki olajša postavitev ogrodja spletne strani v odzivnem načinu.

Vas zanima izdelava spletne trgovine ali spletne strani? Kontaktirajte me.

bobino