21.03.
2014

Za Redbull athlete – zmajarja Matjaža Klemenčiča – smo uredili prenos obstoječe spletne strani iz Joomla CMS na WordPress CMS. Pri prenosu smo ohranili URL strukturo, migrirali vse prispevke, fotografije in video vsebine ter pripravili integracijo z družbenimi omrežji.

Matjažu je všeč, da lahko v WordPress CMS upravlja s spletno stran kar s pomočjo tablice in telefona, kar je bilo v Joomli zelo težko. Bistvena izboljšava je tudi ta, da mu zdaj ni treba fotografij zmanjševati pred objavo, saj WordPress že samodejno pripravi vse potrebne velikosti naloženih fotografij. Vse to mu omogoča lažjo in kakovostnejšo komunikacijo z obiskovalci bloga.

klemencic

 

11.03.
2014

Erasmus plus

Skupaj z javnim zavodom CMEPIUS smo pripravili novo spletno stran za Erasmus plus. Oblikoval jo je Matic Leban, za izvedbo pa poskrbel Lampret.net.

erasmus-plus

04.03.
2014

Imate mobilni telefon z operacijskim sistemom Android? Ste prijavljeni v Google in uporabljate lokacijske storitve?

Obstaja velika verjetnost, da imate na Googlu zabeleženo zgodovino lokacij, kjer ste se nahajali. Do nje lahko dostopate preko spletnega vmesnika, ki vam prikaže opravljeno pot na določen datum.

Prijavite se v Google z računom, ki ga uporabljate na mobilni napravi, in preverite https://maps.google.com/locationhistory

google

Celotno zgodovino lahko pobrišete s klikom na “Delete all history” v levem stolpcu spletnega vmesnika. V kolikor želite izklopiti beleženje zgodovine, pa to lahko storite z navodili, ki so objavljena na spletni strani https://support.google.com/accounts/answer/3118687?ref_topic=3100928&hl=en

Sicer je v splošnih pogojih uporabe zapisano, da lahko Google te podatke uporablja za vse svoje storitve. Več informacij o tem, kako Google zbira informacije o lokaciji je na voljo na naslovu http://www.google.com/policies/technologies/location-data/

26.02.
2014

Te dni sem končal z izdelavo spletne strani za jezikovno šolo Govorim slovensko. Izdelali smo spletno stran v WordPress CMS s posebej za njih narejeno temo. Uporabili smo tudi WPML plugin za večjezičnost in Contact form 7 plugin za obrazce.

govorim-slovensko

19.02.
2014

Skupaj z oblikovalko Mojco Bizjak in neprofitnim zavodom Bunker smo na platformi WordPress izdelali spletno stran za podporo evropskemu projektu 3c4 incubators.

3c4