16.11.
2015

Kmetijska zadruga Tolmin se je obrnila name za izdelavo spletne strani v WordPress CMS. Pripravili smo jim funkcionalno spletno stran s predstavitvami poslovalnic, izpostavljenimi akcijami in možnostjo dodajanja malih oglasov. Oblikovanje spletne strani je narejeno po meri naročnika. Iz oblike sem pripravil WordPress temo, ki jo je naročnik dopolnil z vsebinami.

Naročnik ima na strani popolno kontrolo nad prikazovanjem vsebin, saj je celotna stran postavljena dinamično in preko obrazcev po meri integrirana v spletno stran. Tako lahko naročnik preko vnosnih mask dodaja npr PDF kataloge za listanje, akcije, letake in male oglase.

kz-tolmin

12.11.
2015

Za Zdravstveni dom Tolmin sem opravil prenos spletne strani na WordPress CMS.

Njihova spletna stran je bila postavljena na Joomli 1.5 in vizualno že precej zastarela. Najprej sem s pomočjo orodij prenesel prispevke iz Joomle v WordPress ter jih razporedil po pravilnih kategorijah. Določene vsebin je bilo potrebno tudi spremeniti iz “post” v “page” tip prispevka.

Dodal sem sodobno WordPress temo, ki je pripravljena tudi za mobilne naprave in uredil nekaj dodatnih funkcionalnosti. Tako sem naprimer pripravil vnos odsotnosti in nadomeščanj pri posameznih urnikih s pomočjo “custom fields” v WordPressu. Prej je bil seznam odsotnosti in nadomeščanj ločen od urnika ambulante in so morali obiskovalci iskati informacije. Zdaj tega ni več, saj se beležijo hkrati pod urniki in na zbirnem seznamu.

Seveda nisem pozabil niti na samodejno varnostno kopiranje podatkov in zaščito pred vdori.

V kolikor tudi vi želite prehod na WordPress CMS, me kontaktirajte.

spletna-stran-zd-tolmin

 

14.10.
2015

maja-tsolo

Fotografinja Maja Tsolo je izkoristila opcijo “najem webmasterja” in tako sem ji pomagal pri postavitvi in kustomizaciji WordPress portfolio spletne strani. Za osnovo smo izbrali WordPress temo, katero smo skupaj predelali po njenih željah. Nudili smo tehnični support pri razvoju strani in poskrbeli za prenos na strežnik ter optimizacijo. Tako je skozi skupno sodelovanje nastal izjemno ličen izdelek – predstavitvena fotografska spletna stran v WordPressu.

10.09.
2015

Skupaj z Urbanističnim inštitutom Slovenije in agencijo Mayer McCann tudi letos skrbimo za spletno stran projekta kolesarskih trojk Pripelji srečo v službo. Kolesarji preko spletnega obrazca beležijo prevožene kilometre na poti v službo in s tem prispevajo k čistejšem okolju ter promoviranju uporabe koles kot prevoznih sredstev.

Izdelali smo spletno aplikacijo, pomagali pri redesignu spletne strani in nudili podporo pri uporabi portala. Akcija se zaključi 16.9. in takrat bomo naredili tudi statistiko prevoženih poti.

pripelji

21.07.
2015

WordPress je postal tako priljubljen sistem za urejanje vsebin, da se vedno več lastnikov spletnih strani odloča za prenos spletne strani na WordPress CMS. Strankam ponujam prehod iz njihovega obstoječega CMS sistema na najnovejši WordPress. Pri tem poskrbim za prenos vsebin, izdelavo WordPress teme, postavitev spletne strani in izobraževanje urednikov spletne strani.

Največji delež prenosov predstavlja prehod iz Joomle na WordPress. Občasno pa izvedem tudi prenos iz kakšnega po-meri narejenega sistema. Tak primer je bil na spletni strani http://www.aikido-ljubljana.net/, kjer sem opravil migracijo v WordPress iz CMS sistema, ki je bil narejen po meri. Hkrati s prenosom sem poskrbel tudi za predelavo obstoječe teme v responsive design.

Za več informacij glede prehoda na WordPress me kontaktirajte.

migracija-prehod-na-wordpress