27.11.
2014

Za Osnovno šolo Draga Kobala smo skupaj z njihovim informatikom in oblikovalci Studia Sanda pripravili osnovno za novo spletno stran. Le-ta deluje na platformi Joomla 3.X in uporablja responsive način za prikaz vsebin. Moja naloga je bila predvsem razrez in izvedba template-a. To sem izvedel s pomočjo Twitter bootstrap framework 3, ki nudi ogromno možnosti pri postavitvi responsive spletnih strani.

joomla-template

Poleg izdelave template-a za Joomla smo tudi pomagali prilagoditi template za sistem Moodle, ki ga na šoli uporabljajo za virtualne učilnice in kot arhiv gradiva. Nastala je lično oblikovana spletna stran, ki deluje na širokem spektru namiznih in mobilnih naprav.

11.11.
2014

WordPress tečaj

Vse, ki se želite naučiti osnov upravljanja z odprtokodnim CMS sistemom WordPress in tako sami ustvariti lastno spletno stran vabim na tečaj, ki ga izvajamo skupaj s Centrom za poslovno usposabljanje v Ljubljani. Tečaj je predvsem primeren za začetnike, ki se šele spoznavajo z okoljem WordPress.

Tečaj “S kliki do svoje prve spletne strani – Začetni WordPress tečaj” bo 9. in 11. decembra 2014 med 9.00 in 15.30 uro, GZS Center za poslovno usposabljanje, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana.

Kotizacija za tečaj znaša 292,80 EUR (DDV vključen). Ob prijavi dobite tudi voucher za 1-uro BREZPLAČNEGA svetovanja s predavateljico Anjo Kosovel.

07.10.
2014

Tokrat objavljam še en primer preproste spletne trgovine, ki sem jo pripravil za podjetje Apriori d.o.o. Gre za izdelavo spletne strani www.mybobino.si, kjer so naprodaj izdelki Bobino.

Spletna stran je narejena po meri in ima responsive (odzivni) design, tako da lahko obiskovalci kupujejo tudi z mobilnimi napravami – tablicami in telefoni. Za osnovo predloge sem uporabil Twitter Bootstrap framework, ki olajša postavitev ogrodja spletne strani v odzivnem načinu.

Vas zanima izdelava spletne trgovine ali spletne strani? Kontaktirajte me.

bobino

02.10.
2014

Objavili smo spletno stran Javnega zavoda Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, CMEPIUS. Lampret.net je poskrbel za tehnično izvedbo, medtem ko je avtor oblikovanja Matic Leban.

Spletna stran je osnovana na WordPress CMS. Temo smo izdelali povsem po meri, razvili smo tudi dodatne funkcionalnosti, kot npr dinamičen filter vsebin glede na izbor področja na vstopni strani (institucije / posamezniki). S tem smo olajšali brskanje obiskovalcem, saj ne prikazujemo vsebin, ki zanje niso relevantne.

Fokus je bil tudi na karseda prijaznem urejevalniku v ozadju spletne strani. Tako smo izdelali posebne vnosne maske z uporabo “polj po meri” in naredili prispevke po meri, ki urednikom olajšajo delo z vsebinami.

Spletno stran bomo v kratkem dopolnili še z responsive designom, tako da bo uporabniška izkušnja zelo dobra tudi na mobilnih napravah.

cmepius

15.09.
2014

S podjetjem Inženiring plus sodelujem že dlje časa. Kontaktirali so me, ko so jim zaradi vdorov onemogočili spletno stran. Hackerji so na spletno stran namestili “phishing” stran in z nje pošiljali neželjena poštna sporočila. Takrat sem odpravil posledice vdora in stran dodatno zaščitil, da se vdor nebi ponovil.

Ob pregledu strani je bilo jasno, da bo potrebna večja nadgradnja sistema Joomla in nameščene trgovine Virtuemart. Zato smo se skupaj odločili, da gremo v prenovo spletne trgovine. Ključno pri temu je bilo, da mora biti stran podobna stari spletni strani, a hkrati sodobna in enostavna za uporabo.

Prvi korak je bila migracija vseh vsebin na najnovejšo verzijo Joomla CMS s komponento Virtuemart. Preneseli smo prispevke, uporabnike, artikle, fotografije, naročila, skratka celotno vsebino stare Jooml 1.5 in jo postavili na Različici 2.5.X, skupaj z Virtuemart 2.

Namestil sem sodoben template, ki je tudi responsive in s tem razširili krog potencialnih strank tudi na tiste, ki uporabljajo mobilne naprave. V template sem vnesel njihove elemente CGP, popravil barve in uredil razne manjše spremembe izgleda. Stran sem dodatno zaščitil pred vdori in poskrbel za redno varnostno kopiranje, tako da bo čimdlje nemoteno delovala.

virtuemart