16.10.
2016

Spletna stran www.zaman.si je plod sodelovanja z oblikovalcem Maticem Tršarjem. Za naročnico je pripravil dizajn spletne strani po-meri, ki smo ga prenesli v responsive HTML obliko. Ta template smo prenesli v WordPress temo, pripravljeno po-meri. Pri prikazu vsebin je uporabljen plugin Advanced custom fields, ki prikazuje polja-meri za različne tipe prispevkov (custom post types). WordPress-ov templating sistem nam je bil v veliko pomoč, saj smo s pomočjo template hierarchy zlahka pripravili izpise vsebin na tak način, kot si ga je zamislil oblikovalec. Nekaj malih trikov je po skrbnem testiarnju poskrbelo za enoten prikaz v različnih spletnih brskalnikih in tako smo projekt uspešno zaključili ter naročniku v lastno upravljanje predali spletno stran, narejeno po-meri.

zaman

08.09.
2016

Tudi letos mi je bila s strani agencije Mayer McCann zaupana tehnična izvedba spletne strani www.dan-fordovih-novosti.si. Spletno stran sem izdelal po-meri, glede na oblikovalčevo grafično predlogo v PSDju. Stran je narejena v responsive načinu, za boljšo uporabniško izkušnjo so uporabljeni tudi razni efekti v jQuery UI. Poskrbel sem tudi za izvedbo skripte, ki omogoča registracijo na dogodek ter avtomatiziran izvoz podatkov iz SQL baze v MS Excel za lažjo obdelavo podatkov.

ford

27.07.
2016

Zaključili smo s prenovo WordPress spletne strani Smartmovement. Spletna stran je že bila postavljena v WordPressu, a je zaradi uporabo zastarele teme, ki niti ni bila prilagojena mobilnim napravam (responsive) bila zrela za prenovo. Skupaj z lastnicami smo prilagodili strukturo spletne strani glede na nove aktivnosti v podjetju in pripravili podlago na temi Enfold. Urednice spletne strani sem poučil o gradnji vsebin z visual editorjem te odlične teme za WordPress, tako da bodo lahko vnaprej same skrbele za ažurne vsebine na spletni strani.

Če vas zanima, kakšen je rezultat prenove WordPress strani, kliknite na sliko.

smartmovement

16.06.
2016

Prenovljena stran WordPress pomoč je končno ugledala luč sveta. V prihodnjih tednih se bo polnila z uporabnimi vsebinami in pregledom referenc izdelave spletnih strani v WordPressu. Preko projekta WordPress pomoč nudim svetovanje in pomoč za WordPress spletne strani. Pomoč obsega celoten spekter ponudbe – od manjših napak in krajših inštrukcij do celovite podpore, izdelave in programiranja, vzdrževanja strani in odprave vdorov. Ob tej priliki naj se zahvalim vsem strankam, ki so prepoznale prednosti WordPressa in prepustile izdelavo spletne strani podjetju Lampret.net.

wordpress-strani

30.05.
2016

Spletno stran Beyond.si sem pripravil v WordPressu na osnovi teme, ki si jo je avtorica strani izbrala in kupila preko tujega ponudnika WordPress tem. Pri obliki spletne strani sva izhajala iz elementov, ki so bili v temi na voljo že privzeto, ter dodala nekaj novih elementov kot “WordPress shortcode”. Tako jih lahko urednica spletne strani sama postavlja v vsebini, kjer to želi.

Temo sem nadgradil s povezavami na družbena omrežja ter obrazcem za prijavo. Dodelal sem menu, da je “sticky” in pripravil izgled za responsive, ki je potreboval nekaj več dodelave.

Dodatno sem izpeljal tudi integracijo z Mailchimp mailing listo. Zasnovana je tako, da se prejemniku ob prijavi v mailing listo samodejno pošlje darilo v obliki zvočnega posnetka.

Izdelek si lahko ogledate na beyond.si

barbara-balazic