15.09.
2014

S podjetjem Inženiring plus sodelujem že dlje časa. Kontaktirali so me, ko so jim zaradi vdorov onemogočili spletno stran. Hackerji so na spletno stran namestili “phishing” stran in z nje pošiljali neželjena poštna sporočila. Takrat sem odpravil posledice vdora in stran dodatno zaščitil, da se vdor nebi ponovil.

Ob pregledu strani je bilo jasno, da bo potrebna večja nadgradnja sistema Joomla in nameščene trgovine Virtuemart. Zato smo se skupaj odločili, da gremo v prenovo spletne trgovine. Ključno pri temu je bilo, da mora biti stran podobna stari spletni strani, a hkrati sodobna in enostavna za uporabo.

Prvi korak je bila migracija vseh vsebin na najnovejšo verzijo Joomla CMS s komponento Virtuemart. Preneseli smo prispevke, uporabnike, artikle, fotografije, naročila, skratka celotno vsebino stare Jooml 1.5 in jo postavili na Različici 2.5.X, skupaj z Virtuemart 2.

Namestil sem sodoben template, ki je tudi responsive in s tem razširili krog potencialnih strank tudi na tiste, ki uporabljajo mobilne naprave. V template sem vnesel njihove elemente CGP, popravil barve in uredil razne manjše spremembe izgleda. Stran sem dodatno zaščitil pred vdori in poskrbel za redno varnostno kopiranje, tako da bo čimdlje nemoteno delovala.

virtuemart

04.09.
2014

Tokrat predstavljam primer predelave predloge (template) spletne strani. Podjetje Tritim me je najelo za predelavo template-a (html/css) spletne strani njihove stranke Zavod varna pot. Izdelal sem rahlo spremenjen template po predlogi njihovega oblikovalca.

varnapot

Predelavo obstoječe predloge svetujem naročnikom, ki bi radi z minimalnim časovnim in finančnim vložkom popestrili obstoječo spletno stran. Večkrat se zgodi, da mi naročnik vnaprej pove, da so s spletno stranjo sicer zadovoljni, a jim “nekaj manjka” in bi jo radi posodobili. Pri posodobitvi oblike lahko poskrbim tudi za predelavo v responsive design, da se spletna stran prilagaja tablicam in mobilnim telefonom.

Kontaktirajte me za več informacij >>

29.07.
2014

Tokrat smo pripravili spletno stran za počitniško hišo / apartma “Pri Kuštrču”, v Baški Grapi. Stran je zasnovana na WordPress CMS, grafična podoba je pripravljena po meri. Vključili smo podatke o počitniški hiši, foto galerije, obrazec za povpraševanje in Google maps zemljevid.

izdelava-spletne-strani-za-apartma

06.07.
2014

Za agencijo Umer smo izdelali template za newsletter. Delo je obsegalo kodiranje, testiranje in odpravo napak v posameznih e-mail odjemalcih (predvsem Outlook in nekateri webmail odjemalci). Pri tem smo upoštevali priporočila za izdelavo newsletterja.

Za generiranje newsletter-ja v ozadju skrbi WordPress, v katerem smo postavili celoten template in naročniku omogočili preprosto samostojno urejanje. Generirana koda se potem vnese v naročnikov program za pošiljanje e-pošte in razpošlje naslovnikom.

newsletter-template

24.06.
2014

Podjetju Hoa projekt d.o.o. smo pomagali pri izdelavi nove spletne strani v WordPress CMS. Za osnovo smo uporabili odlično temo Carpress slovenskega proizvajalca tem Proteus themes. Temi smo dodali po meri sprogramiran del za predstavitev električnih vozil in celotno WordPress temo predelali po naročnikovih željah. Na koncu smo uredili tudi migracijo na naročnikov strežnik in poskrbeli za posodobljen zemljevid spletne strani.

hoa-projekt-wordpress