19.05.
2016

Tudi letos smo skupaj z Urbanističnim institutom RS in Agencijo Mayer McCann pripravili spletno kampanjo Pripelji srečo v službo. Akcija je izjemno uspešna, prijavljenih je že več kot 1000 uporabnikov. Veseli bomo, če se nam boste tudi letošnje leto pridružili na kolesarskih poteh in h kolesarjenju povabili tudi svoje sodelavce in prijatelje.

Kolesarska pobuda Pripelji srečo v službo je v ponedeljek zagnala svoje kolesje. Kolesarili bomo do 10. junija, zato te vabimo, da se nam pridružiš še danes. V letošnji pobudi lahko kolesarite kot kolesarska trojka ali posameznik. Poleg sreče in ostalih prednosti kolesarjenja, bodo izžrebani kolesarji nagrajeni tudi z boni v vrednosti 200 EUR, ki jih prejmejo izžrebana trojka in posameznik. Ostale nagrade si lahko ogledate tukaj, praktična presenečenja pa na kolesarske navdušence čakajo tudi na Facebook strani.

Registriraj se tukaj.

pripelji

05.05.
2016

Za nov festival Halamoye festival, ki se bo letos prvič odvijal na sotočju rek Soče in Tolminke sem pomagal izdelati spletno stran v WordPressu. Uporabili smo temo, ki smo jo kupili na themeforest in jo potem prilagodili za potrebe festivala. Vnesli smo elemente CGPja, programirali dodatne module, kot npr odštevalnik, in dodali razne gradnike, kjer je to potrebno. Stran smo tudi prilagodili za mobilne naprave, saj kupljen template ni bil 100% združljiv z njimi.

halamoye

13.03.
2016

Podjetju P-rom d.o.o., ki upravlja s kabelskim omrežjem na območju Vrhnike smo pomagali narediti prehod iz Joomle na WordPress ter hkrati uredili posodobitev spletne strani. Ključno pri novi spletni strani je, da je sodobno oblikovana in vključuje responsive design – prilagoditev za mobilne naprave, ki jo prejšnja spletna stran ni imela.

Z uporabo WordPress CMS je naročnik tudi pridobil varen in uporabniku prijazen sistem za urejanje vsebin, ki je hkrati tudi bistveno bolj varen od zastarele različice Joomla CMS. Poskrbel sem, da se namestitev samodejno varnostno kopira in namešča varnostne popravke. Tudi pri nadgradnjah ni več težav, saj posodabljanje deluje preko skrbniškega vmesnika in naročnik lahko povsem samostojno upravlja s spletno stranjo.

wordpress izdelava strani

01.03.
2016

Kadar naročnik želi preprosto spletno stran, ki je hkrati funkcionalna in modernega izgleda, se ponavadi poslužujemo izdelave “one pager” postavitve. Kot primer vam tokrat pokažem spletno stran www.lokakava.si, ki je plod sodelovanja z agencijo Mayer McCann.

Za naročnika sem izvedel prelom PSD -> HTML (responsive) in nato izvedbo v po-meri narejeno WordPress temo. Namestitev WordPress CMS smo tudi predelali in dodali nekaj lastnih pluginov za boljše delovanje ter lažje vzdrževanje spletne strani. Dodelal sem tudi responsive način, da uporabniku servira malce drugačne vsebine (predvsem slikovno gradivo), kar izboljša uporabniško izkušnjo na mobilnih napravah.

One pager template za WordPress je torej dobra izbira, kadar potrebujemo kratek rok izvedbe spletne strani in preprosto upravljanje vsebin, hkrati pa ne zanemarjamo sodobnih pristopov in modernega izgleda spletne strani.

wordpress-one-pager

 

15.02.
2016

Za športno agencijo Goodplace sem prevzel prenovo spletne strani www.bike-goodplace.si, kjer agencija trži kolesarske ture po Sloveniji. Skupaj z oblikovalcem Andrejem Juvanom smo izpeljali vsebinsko, oblikovno in tehnično prenovo spletne strani.

Po oblikovni predlogi sem naredil razrez za mobilno WordPress temo po meri. V delu spletne strani gre za klasično postavitev, poudarek pa je bil na podstraneh za posamezne ture. Tukaj gre za po meri sprogramiran vmesnik z vnosnimi maskami, ki naročniku omogoča samostojno upravljanje zahtevnega designa. Skozi vnosna okenca se vpisuje podatke, ki se potem uporabijo za izpis podatkov o kolesarski turi.

Booking obrazec je izdelan v Contact form 7, kjer smo razvili dodatne tipe vsebin za dinamični del obrazca. Iz baze podatkov posamezne ture se preko dodelav v obrazcu za povpraševanje izpisujejo datumi in karakteristike posamezne ture. Dodal sem tudi reCaptcha plugin za boj proti spamu.

izdelava-wordpress-strani