27.02.
2015

Tokrat vam predstavljam video portala rbconsulting.si in robertbric.si. Za naročnika sem oba portala postavil na platformi WordPress, z uporabo sodobne responsive teme Modernize. Pri portalih sem sodeloval predvsem kot tehnična podpora in pomoč pri upravljanju z vsebinami v WordPressu. Naročnik je portal lahko povsem samostojno napolnil z vsebinami, kar je velika prednost uporabe WordPress tem, ki vsebujejo “drag and drop” urejevalnik (npr Avada, Modernize, The7, Enfold, …). Tak urejevalnik namreč omogoča preprosto pozicioniranje vsebin na željeno mesto s pomočjo strukture stolpcev in vrstic – podobno, kot smo pred leti v HTMLju delali s tabelami.

Portal je kljub uporabi predelane teme zasnovan na način, da so nadgradnje WordPressa, teme in vtičnikov možne brez zapletov. V ozadju je tudi kompleksen sistem za vzdrževanje portala (varnostni dodatki, aplikacija za arhiviranje strani in požarni zid). Prav tako lahko lastnik portala v realnem času spremlja delovanje strežnika in je obveščen ob izpadih. S temi dodatki je poskrbljeno za čimbolj nemoteno delovanje portala.

Vsebinsko gledano sta oba video portala nekaj posebnega, saj nudita kopico video vsebin povsem brezplačno. Obiskovalci lahko izbirajo med poslovnimi in drugimi temami. Na obeh straneh se je mogoče tudi prijaviti na mailing listo in tam spremljati novosti.

rb-consulting

robert_bric

18.02.
2015

WordPress tečaj

WordPress tečaj – izdelava spletnih strani

Spoštovani,

Obveščamo vas o novem terminu WordPress tečaja.

Tudi tokratni tečaj je namenjen grafičnim in spletnim oblikovalcem, samostojnim podjetnikom, urednikom in vzdrževalcem spletnih strani ter vsem, ki bi se radi naučili samostojno izdelati spletno stran:

Po končanem tečaju boste znali samostojno izdelati učinkovito in sodobno spletno stran za osebno ali poslovno rabo. Na tečaju boste med drugim izvedeli:

  • kako izdelati spletno stran in kaj je dobro vedeti,
  • kako namestiti in uporabljati WordPress,
  • kako oblikovati in dodajati vsebino: prispevke, strani, galerije, portfelj,
  • kako vključiti dodatne funkcionalnosti (plugins),
  • kako optimiziramo spletno stran za več prometa.

Tečaj bo od 4.  do  6. marca (16:00-19:00) v Ljubljani.
Podrobnosti o tečaju, predavatelju in prijavi preverite na spletni strani.

Prijave na tečaj izdelave spletne strani v WordPressu sprejemamo tudi na GSM 041 473 637 ali mail marko@lampret.net

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

14.01.
2015

Skupaj z zaposlenimi na Vrtcu Kamnik smo uspešno zaključili izdelavo nove spletne strani. Spletna stran je narejena na Joomla CMS in ima grafično predlogo, narejeno po meri. V spletno stran smo vključili dodatne funkcionalnosti, kot je npr preprost intranet portal. Poskrbeli smo tudi za dodeljevanje pravic urednikom in pripravili ločene mikrostrani za posamezne enote.

Kljub temu, da preferiramo WordPress, se tudi v Joomla CMS da narediti lepo in funkcionalno spletno stran, ki bo dobro služila svojemu namenu.

izdelava-strani-za-vrtec

20.12.
2014

2014-12-20 14_13_11-ZD Idrija _ spletna stran

Za mano je še en uspešno zaključen projekt. Pripravili smo prenovo spletne strani Zdravstvenega doma Idrija. S prenovo spletnih strani je naročnik želel obiskovalcem zdravstvenega doma ponuditi informacije na spletu v sodobni in pregledni obliki, ki deluje tudi v responsive načinu (na tablicah in mobilnih telefonih). Uvedli smo tudi elektronsko naročanje pacientov preko spletnega obrazca.

Pri izdelavi so nam v pomoč prišle izkušnje, ki smo jih pridobili med izdelavo in urejanjem spletne strani za Zdravstveni dom Tolmin. Tako smo lažje pripravili funkcionalno osnovo za prenovo obstoječe spletne strani, ob upoštevanju dosedanjih izkušenj in predvsem želja naročnika.

Za sistem urejanja vsebin na ZD Idrija smo uporabili WordPress in kot osnovo vzeli pripravljeno temo, ki pa smo jo predelali – tako funkcionalno kot oblikovno – po naročnikovih željah. Nekaj funkcionalnosti teme smo dodatno nadgradili, ter tako pripravili platformo za urnike in objavo publikacij.

 

27.11.
2014

Za Osnovno šolo Draga Kobala smo skupaj z njihovim informatikom in oblikovalci Studia Sanda pripravili osnovno za novo spletno stran. Le-ta deluje na platformi Joomla 3.X in uporablja responsive način za prikaz vsebin. Moja naloga je bila predvsem razrez in izvedba template-a. To sem izvedel s pomočjo Twitter bootstrap framework 3, ki nudi ogromno možnosti pri postavitvi responsive spletnih strani.

joomla-template

Poleg izdelave template-a za Joomla smo tudi pomagali prilagoditi template za sistem Moodle, ki ga na šoli uporabljajo za virtualne učilnice in kot arhiv gradiva. Nastala je lično oblikovana spletna stran, ki deluje na širokem spektru namiznih in mobilnih naprav.