10.09.
2015

Skupaj z Urbanističnim inštitutom Slovenije in agencijo Mayer McCann tudi letos skrbimo za spletno stran projekta kolesarskih trojk Pripelji srečo v službo. Kolesarji preko spletnega obrazca beležijo prevožene kilometre na poti v službo in s tem prispevajo k čistejšem okolju ter promoviranju uporabe koles kot prevoznih sredstev.

Izdelali smo spletno aplikacijo, pomagali pri redesignu spletne strani in nudili podporo pri uporabi portala. Akcija se zaključi 16.9. in takrat bomo naredili tudi statistiko prevoženih poti.

pripelji

21.07.
2015

WordPress je postal tako priljubljen sistem za urejanje vsebin, da se vedno več lastnikov spletnih strani odloča za prenos spletne strani na WordPress CMS. Strankam ponujam prehod iz njihovega obstoječega CMS sistema na najnovejši WordPress. Pri tem poskrbim za prenos vsebin, izdelavo WordPress teme, postavitev spletne strani in izobraževanje urednikov spletne strani.

Največji delež prenosov predstavlja prehod iz Joomle na WordPress. Občasno pa izvedem tudi prenos iz kakšnega po-meri narejenega sistema. Tak primer je bil na spletni strani http://www.aikido-ljubljana.net/, kjer sem opravil migracijo v WordPress iz CMS sistema, ki je bil narejen po meri. Hkrati s prenosom sem poskrbel tudi za predelavo obstoječe teme v responsive design.

Za več informacij glede prehoda na WordPress me kontaktirajte.

migracija-prehod-na-wordpress

26.06.
2015

Tokrat predstavljam postavitev bloga v WordPress. Naročnica je želela postaviti blog, na katerem bo predstavljala svoje delo.

Za osnovo sva izbrala WordPress temo, ki smo jo kupili na spletni strani themeforest.net. To temo sva potem skupaj prilagodila, naročnici sem nudil tudi tečaj upravljanja s spletno stranjo, tako da lahko samostojno upravlja s svojim novim blogom.

V kolikor potrebujete prilagoditev teme, me lahko kontaktirate. Za naročnike lahko vodimo celoten postopek od načrtovanja spletne strani do izbora teme, predelave WordPress tem in vnos vsebin. Prav tako pa je možen tudi dogovor o vzdrževanju in nadgradnjah WordPress spletne strani.

izdelava-wordpress-bloga

29.05.
2015

Spletna stran Dvoriščna vrata s pokončnim odpiranjem – Avantgates je bila potrebna prenove. Po 2 letih delovanja je bil čas, da jo spremenimo – naredimo bolj prodajno usmerjeno in osredotočeno na prikaz glavnih prednosti dvoriščnih vrat italijanskega proizvajalca.

Skupaj s strokovnjaki za marketing, ki sodelujejo s podjetjem Avantgates smo uredili vrsto sprememb – od grafičnih do vsebinskih – s poudarkom na prodaji in vodenju uporabnika do nakupa. Priredili smo tudi responsive design spletne strani in poskrbeli za optimizacijo.

dvoriscna-vrata

 

08.05.
2015

Zaživel je portal www.soca-plovba.si, kjer lahko preverite aktualno stanje plovnih poti na reki Soči in reki Koritnici. Namenjen je vsem kajakašem, raftarjem, kanuistom in ostalim, ki uživajo v vodnih športnih. Ponuja jim aktualne informacije o ovirah na njihovi plovni poti, tako da se lahko vnaprej pripravijo na morebitno nevarnost na vodi. Portal je izdelan v responsive načinu in se ga z lahkoto prebira tudi na mobilnih napravah.

Zasnova portala je taka, da ima 2 dela: frontend za obiskovalce in backend za skrbnike plovnih poti. Skrbniki lahko z mobilne naprave preko spletnega vmesnika na terenu fotografirajo oviro na plovni poti in vpišejo nov vnos v bazo, ki se potem prikaže na vstopni strani portala. Vsak skrbnik s svojim geslom dostopa do skrbniškega vmesnika in upravlja z obvestili.

Obiskovalci  Soče imajo tako na voljo sveže stanje o ovirah na plovnih poteh in se lahko prilagodijo glede na trenutno stanje na reki. Portal je bil dobro sprejet in objavljen v številnih domačih medijih, saj predstavlja enega prvih tovrstnih portalov v Evropi.

Soča plovba